Happy New Year

 
Happy New Year my beloved!
Now I'm off to Muurielles place :)


Nu sitter jag på tåget. Mitt tredje hem. L...

Nu sitter jag på tåget. Mitt tredje hem. Lite beroende på hur man räknar. Jag funderar på saker här. Det är skönt ibland. Idag funderar jag på om småstadslivet (kan inte skriva det utan att tänka på Belles låt i Skönheten och Odjuret) fått mina öron att bli känligare. Känsligare mot ljud alltså. För att det är så tyst. Eller.. VARIT så tyst. För nu är jag ju påväg mot mitt hem i storstaden. När jag satte på spotify i lurarna sprängde jag nästan mina trumhinnor trots att jag hade på samma volym som jag alltid har i stan. Är det så att öronen vänjer sig vid en viss volym? Idag är en såndär lite rolig dag när man kan säga hejdå till folk och sen säga "vi ses nästa år". Om man vill vara kul alltså. Själv känner jag inget behov av det så jag ar låtit bli. Men det känns ändå konstigt att det ska bli ett nytt är igen. Det är ett är sen jag startade med min lista. Jag tycker ändå att jag klarat av rätt mycket. Tycker ni inte? Jag funderar på om jag ska ha några nyårslöften, men jag tror jag struntar i det. Jag ska bara göra mitt bästa för att må bra och känna att jag står ut med mig själv och mitt liv. Kram på er kära bloggläsare


Ring in det nya

Aj aj, mina besökssiffror är väldigt ojämna! Jag får skylla mig själv när jag uppdaterar så dåligt! Om en timme ska jag åka till Sthlm för att fira nyår :) Det blir middag med tjejerna och sen husfest där jag kan tänka mig att det blir ett jävla drag ;)
På lördag, alternativt söndag om jag inte kommer ur sängen på lördag, ska jag träffa Hanna och göra klart vårt PM.
Sen tillbaka till Kungsan några dagar och jobba innan skolan börjar igen.

Måste packa det sista. Gott Nytt År!

12-stegsprogram

Galna Godisberoende (GG) arbetar efter följande tolvpunktsprogram:

  1. Vi erkände att vi var maktlösa inför godiset - att våra liv hade blivit ohanterliga.
  2. Vi kom till tro att en kraft större än vår egen kunde återge oss vårt förstånd.
  3. Vi beslöt att lägga vår vilja och vårt liv i händerna på Tomten, sådan vi uppfattade Honom.
  4. Vi företog en genomgripande och oförskräckt moralisk självrannsakan.
  5. Vi erkände inför Tomten, oss själva och en medmänniska alla våra fel och brister och innebörden av dem.
  6. Vi var helt och hållet beredda att låta Tomten avlägsna alla dessa karaktärsfel.
  7. Vi bad ödmjukt Honom att avlägsna våra brister.
  8. Vi gjorde upp en förteckning över alla de godisar vi hade gjort illa och var beredda att gottgöra dem alla.
  9. Vi gottgjorde alla dessa godisar, så långt det var oss möjligt, utan att skada dem eller andra.
  10. Vi fortsatte vår självrannsakan och erkände genast när vi hade fel.
  11. Vi sökte genom bön och meditation fördjupa vår medvetna kontakt med Tomten - sådan vi uppfattade Honom - varvid vi endast bad om insikt om Hans vilja med oss och styrka att utföra den.
  12. När vi, som resultat av dessa steg, själva hade haft ett inre uppvaknande försökte vi föra detta budskap vidare till andra godisberoende och tillämpa dessa principer i alla våra angelägenheter.

Hej bloggen! Det är juldag och jag har int...

img_5747 (MMS)

Hej bloggen! Det är juldag och jag har inte tid att skriva något längre inlägg! Åker till Strängnäs om en stund för att träffa min stjärna hemkommen från London, Fia :)  Imorgon kommer släkten och på måndag/tisdag ska tjejens och jag åka upp till Sthlm. Sen jobb ons/tors och sen är det nyårsafton! Back to Sthlm och resten får nu veta sen :) kram på er


Hembakat knäckebröd

 

Knäckebröd utan jäst (ska vila över natten)

  • Ungefär 1 kg grahamsmjöl
  • 0,5 liter filmjölk
  • 0,3 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk stött kummin / 1 tsk stött fänkål / 1 tsk stött anis
  • Rör ihop mjöl och fil, tillsätt vatten till en fast och inte för kladdig deg. Plasta och låt stå i kylskåp över natten. Dela degen och kavla med flat kavel ut varje del till en så tunn kaka du kan. Mjöla och vänd och kavla, mjöla vänd och kavla. Picka hål med gaffel. Eventuellt kan man göra knäckebrödet i form av hjärtan, som jag gjort. Kalva en gång mot slutet med mönstrad kavel om du har en sån. Baka några i taget på mjölad plåt 225 grader i cirka 10 minuter tills de fått färg. Låt svalna på galler utan duk så blir de knapriga. Förvara torrt. :) Lycka till!


    Smakprov

     
    Det är tidskrävande att fixa ett fint inlägg. När man så gärna vill att ens läsare ska få se det man gjort från dess bästa sida blir man kanske lite besviken när man upptäcker att en iPhone inte tar så bra bilder. Speciellt inte i kvällsljus. Men ni får ändå ett smakprov på vad jag sysslat med idag. Det är saffransmuffins, chokladcornflakes, chokladmacaron och saffransmacaron :)  


    Macarons

     Kära ni!
    Jag sitter och kollar på instruktionsvideor till hur man gör macarons. Funderar på om det är värt att prova. har nämligen ingen aning om om det är gott. Men jag tycker iallafall att de är vackra :)
    Imorgon tänkte jag baka lite julgodis typ knäck och kola och sånt. Det måste man göra innan jul!

    Wish me luck! pusspuss


    Grymma brudar

    Är mycket stolt över de svenska tjejerna efter vinsten mot Ungern i EM-slutspelet :) Fan vilken härlig sport handboll är. Och faan vad nice det är när Sverige vinner!

    Den här veckan har vi börjat klockan åtta varje dag i skolan, vilket betyder att jag varit tvungen att gå upp klockan sex. Det är sjukt vad trött jag varit. Känner mig helt utmattad när jag kommer hem. Så ikväll har jag bestämt mig för att gå och lägga mig tidigt!

    Hare fint! puss&kram

    Nu är det klippt

    Yees, nu har jag klippt bort lite av luggen :) Det känns alltid sådär när man kommer ifrån frisören tycker jag. De har så konstiga sätt att puffa upp håret så att man inte känner igen sig själv. Jag sätter oftast upp det upp det eftersom jag ser ut som en tant annars. Sen går jag hem och duschar så att jag får fixa till det själv. Så även idag :)

    Imorse var jag i skolan, sen gick jag på stan lite med mina tjejer. Har bara en julklapp kvar nu! Skönt! Man vill ju inte vara på stan för mycket med alla hot man läser om i tidningarna.

    Ihelgen kommer mina kusiner hit! Det ska bli mycket trevligt :) Vi ska kolla på en saxofon åt en av dem och sen ska vi bara ha det bra och gå runt på stan o kanske gå ut någonstans på lördag. På söndag kanske jag åker tillbaka till Kungsör. Om inte Ida kommer hit!

    Ni får en bild på mig och min nya frilla imorgon förhoppningsvis!

    Kram kram

    Halloooj


    Fångad av en stormvind

    Huvaligen vilket väder. Att tro att jag skulle kunna ta mig hem ifrån Clejsi på ett smidigt sätt klockan ett på natten var dumt av mig. Nästa tåg mot Ropsten gick klockan fem på morgonen och jag kände att jag helst inte ville sova över i Slussen. Jag åkte med det sista mot Mörby och gick av på Östermalmstorg. Därifrån fanns ingen annan utväg än att gå hem till Gärdet. Haha! Två och en halv kilometer är inte alls särskilt långt egentligen, men i snöstorm och på hala snötäckta vägar i mörker, utan att ha en aning om vart man ska, var det ingen hit. Dessutom höll mitt mobilbatteri på att dö.
    Nu är jag iallafall hemma i gott skick; Så mamma och pappa, ni behöver inte oroa er!
    Imorgon ska jag upp för att gå på stan med Linnea, Sara och Sabina. Kanske någon mer om någon är intresserad :) Sen ska vi gå på Fotografiska museet där det är någon utställning med Andy Warhol.
    På kvällen hoppas jag på ytterligare en middag med mina fina fina vänner :)

    Nu ska jag sova! Godnattpuss


    Min lägenhet


    Cut it

    Heej igen! Den som ser att jag har solat får komma på festen utan prestation ;) Jag känner att jag verkligen måste klippa min lugg. Det blir nog imorgon eller i helgen. Ser ni hur jag ser ut?!
    Som ett litet troll.


    Förutom det så sitter jag och funderar på om romansen mellan Jay och Minnah i Idol verkligen är sann. Jag tror det efter att ha hört Jays uttalande. Men kvällspressen kan ju göra lite som de vill med materialet. 




     

    De senaste dagarna har jag gått runt o tänkt en massa och jag känner lite som Melissa Horn; "Jag önskar att jag var en sån som inte tänker alls". Melissa Horn – Vem lämnade vem


    It's begining to look a lot like christmas

    Vilken vecka!
    Efter lektionen i måndags åkte jag bara hem och hämtade min stickning innan det bar av till Helena i Södertälje för ITM. Jag har börjat om på Pippi-tröjan, eftersom jag gjorde fel första gången. Nu blir det en tröja till en fyra-åring istället :) Så om någon har en fyraåring om ett tag så kan man få köpa den, haha!
    I tisdags bjöd jag hem klasstjejerna till mig på middag. Det blev laxsoppa. STARK laxsoppa! Haha! Och så lite vin också :) Vi spelade spelet jag fick i födelsedagspresent av mina tjejer! Party Alias! Galet kul! Lite kylskåpspoesi fick pryda mitt kylskåp också :D
    I går var jag på Skärholmen och fika och shoppade lite med Hanna. Jättemysigt och precis vad jag behövde! På vägen hem fick jag tag på Sabina och vi bestämde oss för att gå ut och äta. Det blev tre-rätters på Mariatorgets Ming Palace. Muuuums!
    Idag har jag haft tenta i Designstrategi. Jag tror att det gick rättså bra. Men man vet ju aldrig. Får väl resultatet efter jul säkert. Men det är skönt att den här kursen över iallafall. Nu är jag ledig enda tills på måndag när en ny kurs börjar. Imatriella avtal. Låter aningen torrt. ?!

    Nu har jag precis ätit. Idag blev det kyckling med fetaost och bacon tillsammans med brysselkål (jaa, jag har lärt mig att äta det :D), champinjoner och en sallad. Ingen bild tyvärr för jag var så hungrig så jag högg in innan jag tog fram kameran! Sitter och funderar på om jag skulle våga mig på att gå ut och leta efter ett solarieställe på Valhallavägen. Skrämmer mig själv för jag är så vit ;)




    En bild på mamma och mig ifrån spa-kryssni...

    img_6159 (MMS)

    En bild på mamma och mig ifrån spa-kryssningen!


    Hej bloggen! Återigen måndagsmorgon och ja...

    Hej bloggen! Återigen måndagsmorgon och jag sitter i skolan och väntar på att lektionen ska börja. Mår lite halvrisigt idag efter jobbhelg och andra grejer som snurrar i min hjärna. Ikväll är det iallafall ITM, om ni kommer ihåg vad det är :) Pysselverkstan med mina klasskompisar!


    RSS 2.0