Pippi-tröja

 Mimmi har hittat mönster på tröjan!

27 januari

...och Malin Anderssons (som heter samma som jag) födelsedag om jag inte missminner mig. Tänk att vissa födelsedagar kan jag minsann komma ihåg. Tror det är för att det var så viktigt med födelsedagar i lågstadiet, och sen har det väl bara suttit kvar helt enkelt :) Grattis Malin iallafall!


Jaja, nu handlar ju inte den här bloggen om mitt minne utan om hur det går med min lista. Jag har fått upp spåret på två punkter på listan. För det första så måste jag ju träna inför Tjejvasan nästa år, och det är väl aldrig för tidigt att sätta igång. Så när jag var hemma hos mina extraföräldrar (Annas föräldrar som jag vuxit upp med) i måndags pratade Kerstin och jag om att träna lite längdskidor tillsammans :) Kerstin är en riktig guru på det där med längdskidåkning har jag fått för mig ;)
När jag var hemma hos Jossan idag fick jag reda på att hennes mamma Anna kan sticka. Det tänkte jag dra nytta av, haha! Måste först bara hitta ett bra mönster. Letar fortfarande efter ett på en Pippi-tröja. Säg till om ni hittar!

Jag har tränat på att dricka kaffe idag, men jag tycker det är väldigt klurigt att förstå att man kan tycka att det är gott. Med de godisfria månaderna går det bra. Jag har inte ätit godis sen nyår, men däremot har det slinkit ner lite fikabröd. Men det är ju faktiskt skillnad! Har inte druckit många droppar dricka sen nyår heller och det känns mycket bra. Jag har inte saknat det så mycket faktiskt. Jobbigast var bio med Jossan och godispåse + taxfreen på kryssningen när det var huuur mycket godis som helst. Toblerone som jag älskar!

Nu ska jag dra! Ha det fint! pusspuss

17 maaaaj

Nej nej, dumsnut! Jag vet ju såklart att det inte är den 17 maj idag :) Men jag upptäckte precis att jag är ledig mellan den 13 och 18 maj och det är ju perfekt eftersom jag ska till Lindha och José och alla andra oslobor den 17 maj och fira deras nationaldag :D AAHH vad jag längtar! Matilda och Sandra och jag har bestämt hittills, sen hoppas jag såklart att flera kommer också :)

Min mormor är ju ifrån Norge så jag känner en viss dragning dit. Älskade lilla mormor som jag aldrig fick träffa.

Nu ska jag ta tåget in till Eskilstuna. Ha det bra mina vänner så hörs vi imorgon! pussss

25 januari

Jag har insett att jag har en svag punkt när det gäller bloggen. Jag orkar inte uppdatera den när jag jobbar! Sorry, hoppas ni klarat er bra utan mig under tiden.

Om jag ska berätta lite kort om hur jag mår efter olyckan så kan jag väl säga att jag fick rätt ont i nacken efter att det hänt och var hemma ifrån skolan i två dar för att vila och kolla upp om något var fel. Var hos läkaren i fredags och han skickade mig till akutröntgen i Köping där de röntgade min nacke. Som tur var visade den inget speciellt i nacken och det kändes superskönt! Nu har jag inte så ont i nacken längre, men jag är ändå lite försiktig med den :) Fick reda på på röntgen att jag har skolios. Något jag inte hade en aning om. Men jag har aldrig lidit av det, så det är ju bra. Ska ringa en sjukgymnast och se om det finns några övningar jag kan göra för att stärka ryggen.

Listan har kommit lite i skymundan i några dagar. Jag hade ju tänkt att jag skulle svara på en kontaktannons förra veckan, men det blev inte av. Nytt försök denna vecka! Ska dessutom försöka få på alla strängar på gitarren så jag kan fortsätta öva på mina ackord :)

Puss på er


Punkt 31

Jag upptäckte precis att jag klarat av punkt 31 på min lista "Vara med i en tidning". Hade ju inte riktigt tänkt mig att det skulle vara på det här sättet, men så blev det...

Nr. 31: Check- pling!


"Den otäckaste olyckan inträffade på E20 vid Torpa, där en omkörande bil fick sladd och höll på att hamna under ett timmersläp. Underkörningsskyddet fungerade dock och ingen människa skadades allvarligt"
























Danger

Hej bloggen! Igår hände det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Jag fick sladd på E20 och körde in i en lastbil :/ Jag mår bra, bara lite ont i rygg och nacke, men min bil har fått körförbud tyvärr. Polisen sa till mig igår att jag hade världens tur och jag kan vara glad att jag lever. Det är jag verkligen! Jag trodde jag skulle dö i ganska många sekunder. Är såklart jätteledsen över att min fina röda bil kommer få åka till skroten, men polisen sa också att "järn och stål kan man ersätta, men inte ett människoliv". Världens bästa polis Sune! Jag var jättechockad igår men så himla glad att jag klarade mig helt oskadd!

Det känns lite makabert, men jag hade tänkt att jag kanske kan få stryka punkt nummer 33 på listan nu, för en så nära döden upplevelse har jag aldrig varit med om i hela mitt liv! Vill man överklaga får man kommentera här under. Annars är alltså punkt 33; Att göra något farligt struken!

Nr. 33: Check- pling!


Nu ska jag till vårdcentralen och kolla upp min nacke! Ta hand om er OCH KÖR FÖRSIKTIGT!!!!!

20 januari

Halloj bloggen! Hela 20 dagar av det nya året har gått och jag är mycket nöjd med året hittills :) Jag vet inte riktigt va jag ska berätta om kryssningen mer än att det var jävligt kul att umgås med klassen och göra massa kul grejer! Jag tror (inte vet, eftersom jag inte varit på kryssning förrut) att det var en ganska typiskt kryssning förutom att det var helt dött på båten. Typ bara pensionärer och ryssar och vi, hehe! Men det goda sällskapet gjorde hela grejen :)

Ikväll ska jag pyssla tillsammans med J inför S&As bröllop :) Bli bjuden på mat dessutom! Det gillas!

För övrigt planerar jag att svara på en kontaktanonns under veckan ;)

Måste hoppa på tåget nu! See you!

Punkt 21

Nr. 21: Check- pling!
Tack ETD för en oförglömlig kryssing ;)



Listan igen så ni inte glömmer bort den;

1. Besöka alla världsdelar (Nordamerika, Sydamerika, Europa, Asien, Afrika, Oceanien)
2. Gå ner 10 kilo
3. Ha minst tre godisfria månader i sträck
4. Lära mig att säga ”Allt på min lista” på 15 olika språk
5. Simma med haj/val/delfin
6. Lära mig spela en låt på gitarr
7. Ställa ut ett konstverk på en utställning
8. Sälja något jag gjort själv
9. Svara på en kontaktannons
10. Gå på dejt
11. Vara i Oslo den 17 maj
12. Gå på premiär
13. Skaffa en tatuering
14. Gå ut på krogen utan något svart på mig
15. Vara med i en film
16. Träffa en internationell kändis och ta ett foto
17. Gå på festival utan att sova hemma/på hotell
18. Vinna ett vad
19. Åka limousine
20. Hoppa från 10:an
21. Åka på kryssning 
22. Äta tre grönsaker i veckan fram till min 25-årsdag
23. Åka motorcykel
24. Åka så högt upp man kan i Eiffeltornet
25. Vinna en tävling
26. Få någon att börja gråta
27. Inreda hos någon annan än mig själv
28. Inte få ångest innan en högtid (nyår, jul, min födelsedag eller midsommar)
29. Hjälpa någon att få ett jobb
30. Göra något kreativt och skänka pengarna till välgörenhet
31. Vara med i en tidning
32. Hålla tal för ett större sällskap
33. Göra något farligt (bungyjump, forsränning, möta en tiger eller liknande)
34. Röka cigarr
35. Se Sveriges nordligaste plats
36. Se Sveriges sydligaste plats
37. Äta exotisk frukt direkt från trädet
38. Ta ”modell”-foton
39. Sy ett eget klädesplagg
40. Sticka ett eget klädesplagg
41. Åka TjejVasan
42. Lära mig att dricka kaffe
43. Åka på SPA
44.
45.
46.
47.
48.
49.
50. På min 25-årsdag ordna en fest för alla som på något sätt hjälpt mig med, eller deltagit i, listan

Kryssningen i bilder


Jag och mina roomies ;)

Förpärla a´la Finlandsfärja

Kareokekrig och dansbands-dansgolv

En blind man och en blinkande isbit

En lagom seg dag efteråt

Dans helt i min smak ;)

Tack ETD för en galen kryssning :)


Punkt 4


Haha, kul att jag ser vindögd ut bara jag försöker stirra in i kameran ;) Lite ovan, hehe!

17 januari

Hej bloggen! Jag har uppdaterat lite dåligt under helgen och det beror delvis på att min lillebror har fyllt år så jag har haft lite o stå i där. Dessutom har vi städat bort julen idag så nu känns det som att man ser ett ljus i tunneln :) Just nu sitter jag och funderar på vad man kan tänkas behöva på en kryssning. Vi åker ju ifrån Värta hamnen halv åtta imorgon och jag börjar bli lite spänd faktiskt, haha! Jag lovar att ta massor av bilder på mina galna klasskompisar så att ni får lite underhållning på onsdag. Tills dess kommer det nog tyvärr vara lite dött här på bloggen eftersom jag är ute på de sju havet ;)

Jag har nått nya framgångar på min punkt nummer 4 tack vare Lindha och José! Nu kan jag säga
Allt på min lista -svenska
All about my list - engelska
Todo en mi lista -spanska
Alt på listen min - norska

Jag tänkte att jag skulle visa att jag kan säga dom också med ett videoinlägg :) Men det blir nog imorgon kanske!

Godnattkram till er

Fredag



Idag är det fredag och det gillar jag! Jag ska gå på bio med J och C ikväll :) Snabba Cash blir det!

Inget nytt på list-fronten idag var jag kan komma på. Lite träningsverk efter gårdagens simning bara :)

14 januari

Hej bloggen! Idag har varit en mycket hälsosam dag med långpromenad och simning. Imorgon ska jag gå på bio, Snabba Cash, med J och C :) Jag tror nästan jag ska unna mig något lite sött då. Inte godis såklart, men något annat, så jag inte missar nummer 3 på listan redan efter andra veckan. Nu är det 11 veckor kvar utan godis och jag tror att jag kommer att klara det bra.

Imorgon måste jag göra klart det sista på min hemtenta innan den ska in. Tråkigt som tusan, men det är väl bara att göra!

Längtar som tusan efter att komma utomlands! Jag vill ha sol och värme och sand och bad och glass som smälter. Hoppas jag kommer iväg i vår någon gång :)

Volontär

Jag har suttit och tittat på volontärresor där man åker till andra länder för att rädda djur som typ sköldpaddor, lejon, orangutanger och liknande. Det som är tråkigt är att det är så himla dyrt. Min plan var att söka stipendium för att kunna åka, men jag har svårt att hitta några som passar på det jag vill göra. Jag kommer inte att ha råd annars och jag vill ju så himla gärna!! Får fundera på det där lite mer :) Har ni förslag på vad jag kan söka tar jag mer än gärna emot dem!

Kram


13 januari

Goddagens alla bloggläsare!
Jag har kommit en bit på vägen när det gäller punkt nummer 4. Nu är det bara 12 kvar! Men vissa kan nog kräva lite mer träning än följande tre;
Jag kan säga "Allt om min lista" "All about my list" och "Todo sobre mi lista" :)

Hjälp mig med fler!! ;)


Idag är jag ledig ifrån skolan resten av veckan eftersom vi har en inlämningsuppgift att jobba med hemma. Ni har väl inte glömt vad jag ska göra på måndag och tisdag förresten?! :) Då bär det av ut på Östersjön på en färja tillsammans med min klass, ETD09! Sen kan nummer 21 strykas ifrån listan.. Yeeeah!


Bloglovin

Nu kan du följa min blogg med bloglovin :)

Jag har dessutom skrivit in mig på bloggtoppen.se Klicka på den lilla bilden nere till höger!

Paris?

Jag har tittat på resor till Paris över påsk. Det är billigt billigt! Men nu funderar jag på om Paris också har röda dagar och därmed stängt överallt, som vi. Om det är någon som vet får ni gärna skriva det här eftersom kommentarerna fungerar nu :)


Idag när jag var inne på mitt lilla ICA var det riktigt jobbigt att gå förbi godishyllan ;) Jag längtar till april när jag kan köpa en liten liten chokladbit, hihi!

Jag la till en punkt på listan idag eftersom jag fick ett litet suuug efter att vara på SPA. Så plats 43 på listan är alltså "Åka på SPA". :) Det gillar vi!


Inspiration



Blir glad av den här låten bara. Lite vissel och "jag vill leva i nuet, inte ångra mig sen", det är det jag gillar!




Måste jag säga varför jag älskar den här? Den får mig att bubbla av tron på livet och att man måste ta vara på det och göra det man vill.

10 januari

Idag har jag varit på dop i Kung Karls kyrka. Min älskade lilla gullunge Felix döptes :) Vilket charmtroll han är den killen! Så himla snäll och duktig och med i allt som händer. Lilla hjärtat!
Efter dopet bjöds det på fika i Kristinagården. Eftersom jag ska lära mig dricka kaffe tränade jag lite på det :) Var tvungen att ta Elins goda mockarutor till, mums! Men fika är inte godis om man blir bjuden har mina vänner bestämt!

I veckan har jag tänkt leda reda på en stickningskurs så att jag kan sätta igång med stickandet, alternativt leta reda på någon som kan sticka.






 


9 januari

Ärade läsare! Som ni ser har jag fått lite mer ordning på bloggens design, även om det inte är tiptop än. Siganaturen i slutet av inläggen som Helena hjälpte mig att fixa försvann ut i cyberrymden och det var ju väldigt tråkigt. Hoppas jag kan få hjälp av henne snart att fixa det igen :)

Mina framsteg på punkt 2 har gått sådär hittills, haha! Jag har inte vägt mig sen i måndags så jag vet inte riktigt. Men däremot har jag klarat de första dagarna på mina tre månader utan godis alldeles utmärkt tycker jag. Har inte druckit någon dricka sen nyår heller. Det känns bra :)

Något jag gärna vill ha hjälp med är att hitta folk som kan lära mig att säga "Allt på min lista" på 15 olika språk. Hittills klarar jag väl typ svenska, engelska och.. inget mer!

Jag vill också gärna ha hjälp med att hitta en passade kontaktannons som jag kan svara på. Ge mig gärna några förslag var jag kan hitta dem!

Nu ska jag hoppa in i duschen! Ta hand om er!

Broken strings

You can't play on broken strings... Haha! Jag hann inte ens börja träna på ackorden innan jag hade av en sträng på pappas gitarr. Som tur är blev han inte arg utan sa bara att gitarren är sen -81 så det är inte så konstigt om strängarna går av.

Det komiska i det hela är att det är precis samma sträng som gick sönder på pappas gitarr som den som var sönder på den gitarren jag spelade på igår med Micke :) Så det kanske är meningen att jag ska spela en låt där den strängen inte behövs (?!)

Nu ska jag sova, imorgon blir det solning och jakt efter nya strängar!

Uppskattat

Jag måste bara skriva hur oerhört glad jag är över alla rara, uppmuntrande ord ni ger mig. Det betyder grymt mycket! :)

Nu ska jag hem och stämma gitarren! Är ledig enda till på måndag så jag ska nog hinna med ett och annat i helgen!


7 januari

Godmorgon bloggen! Jag sitter i min säng och äter havregrynsgröt och kollar på Nyhetsmorgon. Ska strax gå mot tåget, men först måste jag berätta för er att jag är lite närmare avcheckningen av punkt nummer 6; lära mig att spela en låt på gitarr. Igår tränade jag tillsammans med M på tre olika ackord, G, C och D! Nu ska jag försöka fortsätta träna på dom så jag inte hinner glömma bort dom :) M lärde mig också hur man stämmer en gitarr, så jag ska försöka stämma den vi har hemma tänkte jag. Jag tror jag satsar på att lära mig Sweet home Alabama, men det kan också tänkas bli någon annan!


Igår när jag firade G kom sällskapet gemensamt fram till att jag måste lära mig dricka kaffe. Så jag lägger till det som punkt nummer 42 på listan. Ha! Den ska väl gå fort?

Ny punkt

Vojne vojne, nu vet jag inte vad jag har gett mig in på! Kolla punkt nummer 41 på listan! Hahaha!

5 januari

Tjaaaaloooo!
Idag har jag inte kunnat jobba så mycket på listan men igår lovade M mig att han ska lära mig spela Sweet home Alabama på gitarr :D Det gillar vi! Jag hoppas att jag kan börja redan imorgon :)

Idag har jag knaprat morötter för att stilla mitt godissug och det funkar, tro det eller ej! Till imorgon har jag förberett brocolisoppa att ha med mig på jobbet. För er som känner mig förstår ni att det är ett stort steg; broccoli! För er som inte känner mig kan jag berätta att jag i stort sett inte ätit några grönsaker alls sen jag var liten. Jag har lite att vänja mig vid kan man säga, hehe! Jag börjar iallfall vänja mig vid att utsättas för freselser nu. Idag ställde m&p fram en chokladask med Anthon Berg choklad.. gaaaah! Haha!


Jag vill gärna ha hjälp av er med en grej nu när det går att kommentera. Jag skulle vilja ha ett mönster till en Pippi-tröja så att jag kan sticka en och klara av punkt nummer 40!

puss på er godingar

Tekniska fel

Jag är medveten om att det inte går att kommentera på min blogg. Skittråkigt! Jag vet inte vad det beror på och har försökt återställa kodmallar och uppdatera och allt vad jag kan komma på, men det hjälper inte. Om någon tror att den kanske kan hjälpa mig vore jag mer än lycklig! Jag vill ju ha era kommentarer och flera av er har sagt att ni försökt kommentera fast det inte fungerat :/

__________________________________________________________

Upd. 23.42

Nu när jag äntligen fått kommentarfunktionen att fungera så har mina kategorier här uppe försvunnit :/ Bloggvärlden är emot mig! Men kommentera på nu när ni har chansen ;)


Mamma

Jag glömde ju bort att skriva ett tack för hjälpen inlägg till min mamma som gav mig en symaskin i julklapp och lånade ut sina gardiner så att jag kunde klara av punkt nummer 39 på listan! Tack mamma! :)

4 januari

Vad jag älskar alla stöttande människor omkring mig! L och J har lovat mig att hjälpa mig vara i Oslo den 17 maj. K ska hjälpa mig att klara att göra en tatuering och gå på festival :) En och annan punkt tror jag ska kunna klaras av den 5 juni på S och A's bröllop! Lillebror och P har sagt att de ska vara med när jag hoppar från 10:an. Jag blir så lycklig över hur gulliga folk är :)


4 januari

Hej bloggen! Idag är det måndag och jag börjar skolan. Jag har varit duktig och fixat matlåda eftersom vi har en lååång lektion, vilket är lite ovanligt. Det har gått mycket bra med att inte äta godis och jag hoppas att det fortsätter likadant så att jag ska kunna klara att punkt nummer två på listan också :)

Igår när jag var inne på jobbet sa L att hon kan hjälpa mig att checka av punkt nummer 27 på listan. Att inreda hos någon annan än mig själv :) Jag ska få inreda ett rum vid bastun hos dom och det längtar jag efter :D Wiiiihoo! Det kommer bli great!

Nu måste jag gå till skolan så jag inte missar tåget! Vi hörs! puss/Malin


3 januari

Tänk vad lätt vissa grejer kan gå när man ger sig fan på dem. Jag har precis sytt ett alldeles eget klädesplagg, helt utan mönster! Skissade bara av en av mina klänningar och vips, en kjol trollades fram! Resultatet är kanske inte felfritt, men jag är ändå nöjd. På bara några timmar fick jag mig en somrig puffkjol som jag ska använda såfort jag får tillfälle!
Det är lite dålig kvalitét på bilden, men jag ska ta nya imorgon i dagsljus så får ni se bättre :)


Nr. 39: Check- pling!


2 januari

Idag är det alldeles ljuvligt ute! Jag började dagen med en promenad tillsammans med min vän J och min lilla hundkompis, den spanska vattenhunden, Nalle.

Igår utsattes jag för frestelser i mitt nyttiga liv, haha! Jag var hemma hos J, hon och C hade bakisdag med kebab och dricka och glass. Var grymt stolt över mig själv när jag sa nej till en glassbåt och tog en kiwi istället ;P

Men de två första dagarna har gått bra utan godis och jag tror att det kommer att bli värre när jag börjar skolan på måndag. Det är alltid när jag sitter på stationen och väntar på mitt tåg som jag bara draaas in på Pressbyrån för att köpa choklad. Eller när jag kommer hem från skolan och är sådär hungrig så jag stoppar i mig allt som är nära tillhands. Men nu är det slut på det! Inget mer godis, dricka, glass eller chips! Det är en bit av listan!


Punkt 21 på listan planerar jag också att stryka ganska snart :) Jag ska nämligen åka på kryssning tillsammans med min klass den 18-19 januari. Det kommer bli galet, det känner jag på mig!

Nu ska jag gå och äta! Det blir potatis med kassler och paprika/majs/ärt-blandning! ;)


1 januari

Vad skönt det känns att vi har fått ett nytt år! Jag är jättepeppad på att börja med listan och sätter igång redan idag. Jag ska från och med nu och tre månader framåt inte äta något godis! Dessutom börjar ju punkt nummer 22 "Äta tre grönsaker i veckan fram till min 25-årsdag" nu så jag blir ju tvungen att börja med det med. Jag började faktiskt igår med att äta både en selleri och en paprika bit :)

Jag vill gärna ha er hjälp med att fylla i de punkter på listan som är tomma. Skriv gärna en kommentar i det här inlägget så gör vi någon slags omröstning sen!

Många nyårskramar /Malin


RSS 2.0