Day 03 – Your parents

Mina föräldrar har jag otroligt mycket att tacka för. Mamma Ann-Mari och pappa Börje är de största förebilderna i mitt liv. Det känns ibland som att de har givit mig allt jag har och är. Jag vore ingenting utan dem och jag kan inte tänka mig en värld utan dem.

De har givit mig min trygghet och mitt lugn. De har givit mig en tro på att jorden är en fin plats att vara på och fått mig att inse att inget blir bättre än vad jag gör det till.

Mina föräldrar är de första jag ringer för att berätta saker som hänt, roliga och tråkiga. Det jag älskar med mina föräldrar är att de alltid finns där och alltid stöttar mig och hjälper mig även fast jag ställt till det. Det är så oändligt många saker jag borde tacka dem för så jag vet inte ens var jag ska börja.

De delar alltid min lycka och säger ofta att de är stolta över mig och att jag är duktig.

Det är inga konstigheter egentligen... Jag har mina föräldrar att tacka för den jag är!

Mamma och pappa, jag älskar er!


Day 02 – Your first love

Min första kärlek berättar jag gärna om :) Vi växte upp tillsammans i Torpa eftersom våra föräldrar var goda vänner. Vi har varit på många prinsesskalas och sjörövarpartyn tillsammans! Wille var, och är fortfarande idag, en av de snällaste killarna som finns. Han introducerade mig till Turtles, SuperMario, svärd och skrotbilar medan jag klädde ut honom i cylinderhatt och övertalade honom att leka mamma, pappa, barn med mina dockor.

Day 01 – Introduce yourself

Det här med att presentera sig själv känns lite läskigt eftersom det känns viktigt att jag får med det viktiga här nu så att ni inte får någon annan bild av mig än den jag vill ge er :) Vi börjar med den torra faktan;
Jag heter Malin Andersson, jag är 23 år. Har bott i huvudstaden sen knappt ett år tillbaka men kommer ursprungligen ifrån Kungsör, född i Eskilstuna, har bott några år i Strängnäs och även i Västerås. Jag är alltså långt i från stockholmare. Nu bor jag på Gärdet i Stockholm och pluggar företagsekonomi med inriktning på design och teknik på Södertörns högskola. Jag har en mamma och en pappa och en lillebror. En lång lillebror! Jag har till min stora sorg inga djur för tillfället. Det får komma i framtiden!

Okej, då var det avklarat. Då kan vi gå vidare på detaljerna :) Nu ska jag försöka få det här att inte låta som ett CV tänkte jag, vi får se hur det går! Jag är glad nästan jämt, inte så svårupptäckt för er som har träffat mig. Det är klart att jag är ledsen och arg ibland, men oftast inte när jag är med människor. Arg och ledsen är jag mest när jag är med mig själv, möjligen med min familj. Jag tänker att de får stå ut med det.
Då har vi alltså konstaterat att jag skrattar mycket. Jag kan tillägga att jag pratar mycket också. Ibland måste jag säga åt mig själv att vara tyst. Funkar inte det drar jag på mig en förkylning som gör att jag inte kan prata helt enkelt. Men det händer bara någon gång per år max! När jag jobbar händer det att jag tröttnar på min egen röst. När jag har tröttnat på min egen röst börjar jag säga fel saker, som "Var det bra så?" istället för "Hej" och "Vill du ha det på sommarn" istället för det lite mer traditionella "Vill du ha det på summan?". 

Jag glömde att berätta i den torra faktan att jag jobbar extra i en livsmedelsbutik. Men det gör jag alltså var tredje helg och det är tack vare det jag har råd att bo här i storstan, kan man väl säga :)

Jag kallar mig retzina på internet och det har väl egentligen ingenting med mig att göra. Det har hängt med sen jag i mina unga år läste "Tzatsiki", vars lillasyster fick namnet retzina. Retzina, eller retsina, som det egentligen stavas (Tzatsikis mamma gillade z:an), är ett grekiskt vin. Jag gillar det så därför har det fått hänga med mig.  Från början var det mitt Lunarstorm-namn, jag så gammal är jag, och på den tiden var det viktigt att vara cool. Z är coolt!

Jag har alltid drömt om många långa andra namn. Mina föräldrar valde att ge mig mellannamnet Erika, eller Erik, som pappa säger. Erik efter hans farfar Erik-Viktor. Så min lillebror heter Viktor i mellan namn och jag heter Erik-a. Det var väl inte mer än rättvist att pappa fick bestämma mellannamnet eftersom mamma fick bestämma Malin. Jag gillar Malin. Men som sagt hade jag kunnat tänka mig långa utsmyckande mellannamn som Viktoria, Margareta, Angelika, Eleonora, Elisabeth, Madelene, Kristina.. jaa, ni fattar. Långa namn!

Jag samlar på rosa Babuschkor, eller ryska dockor, för att jag är helt galen i dem. När jag var liten fick jag ibland låna Ediths mamma Marcelas babuschkor. Det var himlen! Så nu håller jag på att samlar mina egna! Det är nog det enda jag samlar på tror jag. Eller nej. Jag samlar på porslinsserien Picknick också. Den är fantastisk!

Min favoritfärg är ceriserosa. I inredning framför allt. För jag har nästan bara svarta kläder. Till min stora belåtenhet har flera av mina vänner konstaterat att jag har en färgglad personlighet som väger upp den svarta garderoben jag köpt på mig. Jag älskar svarta kläder och jag känner mig mest bekväm i dem. Jag tänker mig att när jag gått ner några kilo kanske det ändras...

Jag lyssnar på musik så mycket jag bara kan. Jag har en spellista för varje mood och musik spelar otroligt stor roll för mig. Jag lyssnar gärna på Melissa Horn, Lars Winnerbäck, Regina Spektor och en massa andra artister som det skulle ta alldelles för lång tid att skriva ner. På väg till skolan lyssnar jag ofta på den här låtlistan. När jag ska sova blir det den här.

Mitt stjärntecken är Jungfru. Jag gillar det och skulle inte kunna tänka mig något annat. Jag gillar att läsa horoskop också. Jag får för mig att det stämmer. Inte det som står i veckotidningarna kanske, men sånt som står i böcker om hur olika stjärntecken är generellt. Jungfrun beskrivs som ambitiös, effektiv och hjälpsam. Hon vill gärna vara stöd åt andra och glömmer ibland bort sig själv. Hon är oerhört noggrann och ordningsam och är sällan nöjd utan ställer stora förväntningar på både sig själv och sin omgivning. Hon är känslig för kritik och har dålig självförtroende. Hon kan till en början uppfattas som kall och reserverad, men bevisar ofta motsatsen efter ett tag. Jag tycker att det stämmer rätt bra. Jag har ett ordningssamt sinne, men sen kan jag leva i kaos också. Det är inte alltid rent och fint och städat i min lägenhet. Absolut inte!

När jag får tid över använder jag den gärna till att gå ut på promenad med en liten dunboll vid namn Nalle. Han är en liten Bukowski-björn till hund och vi funkar verkligen bra ihop han och jag. När jag blir stor tror jag att jag kommer att ha minst en hund och en katt. Kanske fler. Jag älskar djur och jag tycker att de ger så mycket. När jag var liten och min lillebror skulle födas fick jag en egen liten bäbis. Han hette Morris och var en röd katt som jag fick hämta på ett loft hos några grannar i Torpa. Morris var en fantastik katt och jag kan fortfarande gråta för att han inte finns kvar hos mig längre.

Nu orkar jag inte skriva något mer, men ni ska inte tro att ni har hört allt för det... :)Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment


KonstfackNr. 7: Check- pling!

Mitt i bland allt töcken kom jag på en sak idag. Jag har varit så inne i det att jag helt glömt bort! Jag har varit inne i konstvärlden i en månad utan att ha haft en tanke på det. Men idag. Idag slog det mig! Jag har klarat av en punkt på listan!! :D Efter kursen på Konstfack har vi fått ställa ut det vi åstadkommit sen kursens start i skolans "Vita hav". Och tänka sig, där står ju både min lilla apa och min akvarellskiss över blomsteraffären i Fittja :)

Bildtexter under bilderna.

Vita havet på Konstfack med alla våra färgglada prover.Vita havet igen.Färgerna framifrån så man ser akvarellskisserna :)Mitt lilla hjärta Sara och gular sig med de andra gulingarna :) Klasskompisar och annat löst folk på utställningen ;)


HannaBanana fixar det sista på sin färgplanch!


Vår andra uppgift var att förändra en vägg i köpcentret i Fittja Centrum. Här ser ni min grupps förslag. Allt ska vara i mosaik :)


Här är vår modell tillsammans med våra mosaikplattor.
Från vänster; Helenas påfågel, Hannas giraff, Linneas speldosa och min dödskalleapa!Våra mosaikplattor igen.

Min lilla söta apa
Alltså;
7. Ställa ut ett konstverk på en utställning


1. Besöka alla världsdelar (Nordamerika, Sydamerika, Europa, Asien, Afrika, Oceanien)
2. Gå ner 10 kilo
3. Ha minst tre godisfria månader i sträck
4. Lära mig att säga ”Allt på min lista” på 15 olika språk
5. Simma med haj/val/delfin
6. Lära mig spela en låt på gitarr
7. Ställa ut ett konstverk på en utställning
8. Sälja något jag gjort själv
9. Svara på en kontaktannons
10. Gå på dejt
11. Vara i Oslo den 17 maj
12. Gå på premiär
13. Skaffa en tatuering
14. Gå ut på krogen utan något svart på mig
15. Vara med i en film
16. Träffa en internationell kändis och ta ett foto
17. Gå på festival utan att sova hemma/på hotell
18. Vinna ett vad
19. Åka limousine
20. Hoppa från 10:an
21. Åka på kryssning
22. Äta tre grönsaker i veckan fram till min 25-årsdag
23. Åka motorcykel
24. Åka så högt upp man kan i Eiffeltornet
25. Vinna en tävling
26. Få någon att börja gråta
27. Inreda hos någon annan än mig själv
28. Inte få ångest innan en högtid (nyår, jul, min födelsedag eller midsommar)
29. Hjälpa någon att få ett jobb
30. Göra något kreativt och skänka pengarna till välgörenhet
31. Vara med i en tidning
32. Hålla tal för ett större sällskap
33. Göra något farligt (bungyjump, forsränning, möta en tiger eller liknande)
34. Röka cigarr
35. Se Sveriges nordligaste plats
36. Se Sveriges sydligaste plats
37. Äta exotisk frukt direkt från trädet
38. Ta ”modell”-foton
39. Sy ett eget klädesplagg
40. Sticka ett eget klädesplagg
41. Åka TjejVasan
42. Lära mig att dricka kaffe
43. Åka på SPA
44. Gå på fotbollsderby
45. Springa/gå Vårruset eller liknande lopp
46. Gå på Allsång på Skansen
47. Åka karusell på hög höjd
48. Rida islandshäst
49.
50. På min 25-årsdag ordna en fest för alla som på något sätt hjälpt mig med, eller deltagit i, listan

Uppsnärjd i det blå

Som ni kanske vet är jag lite disträ. Jag åker till fel tunnelbanestationer och håller på med sånt där. Jag är liksom inne i min egen värld.

Det jag ville be om ursäkt för är att jag känner att jag glömmer bort att fråga er, mina vänner, hur ni mår. Idag har jag haft jättedåligt samvete för att jag fått reda på några saker som jag inte visste. Men som jag hade fått veta om jag hade ringt och frågat och brytt mig lite mer. Förlåt mig! Jag vill ringa er hela tiden och vara med er hela tiden och veta allt vad ni gör och hur ni mår. Men jag har ingen ork. Förlåt!


Kära ni! Jag har haft en sjukt trevlig hel...

img_6369 (MMS)

Kära ni! Jag har haft en sjukt trevlig helg tillsammans med många goda vänner :) Början av den nya veckan har spenderats i Måleristudion på Konstfack. Mitt projekt är att skissa och akvarella fram en blomsterbutik!  Nu har jag precis varit i Liljeholmen och hälsat på Camilla på jobbet. Efter det gick jag till ICA och köpte jordgubbar, tulpaner och lite mat :) Skriver mer sen! Puss


Friiidaay

I'm off to Liljeholmen :) Meet me there! XOXO

Testing testing

Märker ni något nytt?

Hej älskade! Här kommer bilden på min mosa...

img_2656 (MMS)

Hej älskade! Här kommer bilden på min mosaikapa som jag lovade er. Nu åker jag hem med betongfix under naglarna för att byta om och kanske måla om nagellacket som sitter kvar sen en vecka tillbaka :) Ikväll blir det kanske en öl, men framför allt ritpub med klasskompisarna. Vi ska planera inför Quarnevalen! Det blir nog dock en rätt tidig kväll för mig för jag måste hem och städa. Min lägenhet ser ut som en knarkarkvart med disk, tvätt och skräp i varje liten vrå. Haha! Kanske ska försöka slänga i mig lite mat också!  XOXO


Feb. 7, 2011

Godkväll kära ni! Idag har jag gått runt på Stockholms gator i ett par mjukisbyxor nertrashade med betongfläckar :) Haha! Vi har jobbat med mosaik i skolan och jag håller på och gör en liten apa. Ni ska få se den, kanske imorgon :) Det är jättekul att hålla på med mosaik! Jag blir sugen på att göra en bordsskiva eller något annat fint. I mosaik alltså!

Nu håller jag på o lagar lite mat för första gången på länge känns det som! Det blir pasta idag och till det kyckling med olivröra och soltorkade tomater. Ingen bild tyvärr för det såg inte så jäkla flashigt ut!

Imorgon ska jag hem till Linnea efter skolan och planera lite inför hennes nya lägenhet :) Jag är nämligen utsedd att inreda! :D Iallafall vara med och inreda, så att jag kan stryka det från min lista. Sen blir det lite middag också vad jag förstår. Mys!

På onsdag är det ritpub på skolan. Vi ska vara med på ett litet (STORT!) evenemang som kallas Quarnevalen. Quarnevalen är ett av norra Europas största studentarrangemang med tusentals deltagande studenter och åskådarantal på upp emot en halv miljon människor. Quarnevalen arrangeras vart tredje av den ideella föreningen Quarnevalen på KTH. Vi på Södertörn har grymma idéer och jag tror verkligen att det kommer bli så jääävla kul! :) Ni kommer definitivt att höra med om Quarnevalen ifrån mig för det här är bara början!

Det kan se ut någonting såhär


Bloggläsare! Jag kan inte ge er ett inlägg...

img_5854 (MMS)

Bloggläsare! Jag kan inte ge er ett inlägg utan bild så ni får det närmaste ett konstverk jag kan komma i tågkupén; mina avskavda naglar efter en helgs jobb. Puh vad trött jag är. Önskar jag kunde få sova hela dagen imorgon!  Nu sitter jag här och lyssnar på Håkan Hellström och hoppas på att få den där känslan i magen. Den där känslan som har med vår och lycka att göra. Bättre än så kan jag inte beskriva den, men jag hoppas att den kommer snart Det är den jag lever för just nu! Jag hoppas den inte ger vika för alla andra känslor. På min kvalitetstid med mig själv (det är det jag bestämt mig för att kalla mina tågresor) funderar jag på vad jag gillar. Jag gillar när människor säger mitt namn. Inte övervägande för att jag tycker mitt namn är så vackert utan mest för att det för mig att känna att jag finns lite mer. Att jag syns och finns och är. Kanske att någon till och med behöver mig.  Är jag helt dum i huvudet eller tycker ni också om när folk säger ert namn?  Kramkram


Godkväll kära vänner! Jag sitter på tåget ...

img_1018 (MMS)

Godkväll kära vänner! Jag sitter på tåget mot Kungsör vilket betyder att jag har en dryg timme att fundera på saker Idag tänker jag på att jag ibland glömmer vilka sjuhelvetes jävla grymma vänner jag har. Hur kan man glömma en sån sak? Jag älskar när jag blir påmind! Inget som betyder något kan bli en klyscha så därför säger jag helt enkelt att jag vore inte någonting utan alla de där människorna som finns omkring mig. Jag är så glad över att jag har fått så kloka, vackra, peppande, pålitliga, omhändertagande, älskvärda (listan kan göras lång!) vänner. Ta åt er! Ni gör mig rörd! Kram på er nu ska jag sova lite innan jag kommer fram


SMS-inlägg

img_0993 (MMS)


All about me

Jag vet ju att jag inte kan motstå, så här, titta vad ni har att vänta:

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

Lillan

Tisdag är det idag. Igår skulle jag ha tvättat, men det glömde jag bort. Så är det i min värld! :) Tankspridd är mitt mellannamn! Jag tror iallafall inte att jag har glömt något idag. Det visar sig!

Idag har jag varit och lämnat blod på blodbussen i Flempan. Jag var ärligt talat asvervös, men jag hade ändå bestämt mig för att gå dit och ta tjuren vid hornen. Sist jag var där var det verkligen en plåga. En oerfaren sköterska som stack och stack i min arm som bara gjorde mer och mer ont. Usch, det var hemskt! Jag kunde knappt lyfta på armen de närmaste dagarna utan att det gjorde ont. Och armen var alldeles blå! Så; ja. Jag var aprädd! Men så kom jag dit idag och hade druckit en massa vatten som de sa åt mig att göra förra gången. Och sköterskan som tog hand om mig var jättegullig och då blev jag lugn. Hon sa att jag var modig som kom dit igen fast det gick så tokigt sist :) Och tänka sig, det gick jättebra! Tog bara fem minuter, mot förra gångens en halvtimme. Blodbussen-Malin 1-1!

Har varit en snabbis på stan också och köpt ett par nya skor :) Hittade en bild på dem, men den gör dem absolut inte rättvisa. De är finare i verkligheten!

Fixade också iordning mitt Access-kort med en egen bild idag. 100 spänn kostar det och du får välja i princip vilken bild du vill. Jag valde en bild jag tagit själv, på en "diamant" i glas, som ni ser här uppe :) Försökte få mitt VISA-kort i ett liknande motiv, men det var svårare. Så nu har jag mailat Handelsbanken i hopp om att de kan hjälpa mig.


Nu sitter jag i min lägenhet och myser. Tända ljus och en kopp te. Nattlinne på, och fötterna pryds av mina nya skor :) Lyssnar på en visor som påminner mig om när jag var liten. Mysigt! "Majas visa" är en favorit :) Den brukade mamma sjunga för mig, eftersom jag kallade migsjälv för Maja när jag var liten :)

"Och därför, säger mamma, så är jag nästan alltid glad,
jag tycker hela livet är som en solskensdag"
 

Godnatt på er kära vänner


RSS 2.0