NR. 32: CHECK- PLING!

Hej bloggen!
Förlåååååt att jag varit borta så länge. Ni kan vara glada för min skull för jag har varit ganska sysselsatt den senaste tiden. Jag har ial
lafall varit igång och prickat av en grej på listan.
I fredags var jag på återträff med mina gamla gymnasieklasskompisar på Europaskolan :) Där fick vi också träffa de som går i trean nu och prata lite med dem. I aulan fick vi gå upp på scenen berätta vad vi gjort sen studenten. Jag hatar att prata inför folk och var nervös som fan fast de är så små! Haha! Skönt iallafall att det bara var mig själv jag skulle prata om, det kan ju liksom inte gå så fel! Jag berättade lite om mina jobb och att jag nu pluggar ekonomi trots att jag gick kemi/fysik på gymnasiet. Vi gamla elever var rörande överens om att man inte ska stressa fram val om utbildning och framtidsplaner. Jag mådde sjukt dåligt efter studenten när jag inte visste vad jag skulle göra. Men jag tror ändå att det var en viktig period i mitt liv, även om det inte kändes så då. Det slutade ju med att jag blev erbjuden både ett jobb och en plats på min utbildning och så hamnade jag här i Stockholm efter att ha tackat nej till jobbet. Tuffa beslut är verkligen en stor del av vuxenvärlden även fast man inte vill.
Det var iallafall så himla befriande att se att mina fantastiska gamla klasskompisar fortfarande är lika fantastiska och underbara och lättsamma! Önskar att jag kunde bo med er allihop i ett kollektiv ;)
XOXO
1. Besöka alla världsdelar (Nordamerika, Sydamerika, Europa, Asien, Afrika, Oceanien)
2. Gå ner 10 kilo
3. Ha minst tre godisfria månader i sträck
4. Lära mig att säga ”Allt på min lista” på 15 olika språk
5. Simma med haj/val/delfin
6. Lära mig spela en låt på gitarr
7. Ställa ut ett konstverk på en utställning
8. Sälja något jag gjort själv
9. Svara på en kontaktannons
10. Gå på dejt
11. Vara i Oslo den 17 maj
12. Gå på premiär
13. Skaffa en tatuering
14. Gå ut på krogen utan något svart på mig
15. Vara med i en film
16. Träffa en internationell kändis och ta ett foto
17. Gå på festival utan att sova hemma/på hotell
18. Vinna ett vad
19. Åka limousine
20. Hoppa från 10:an
21. Åka på kryssning
22. Äta tre grönsaker i veckan fram till min 25-årsdag
23. Åka motorcykel
24. Åka så högt upp man kan i Eiffeltornet
25. Vinna en tävling
26. Få någon att börja gråta
27. Inreda hos någon annan än mig själv
28. Inte få ångest innan en högtid (nyår, jul, min födelsedag eller midsommar)
29. Hjälpa någon att få ett jobb
30. Göra något kreativt och skänka pengarna till välgörenhet
31. Vara med i en tidning
32. Hålla tal för ett större sällskap
33. Göra något farligt (bungyjump, forsränning, möta en tiger eller liknande)
34. Röka cigarr
35. Se Sveriges nordligaste plats
36. Se Sveriges sydligaste plats
37. Äta exotisk frukt direkt från trädet
38. Ta ”modell”-foton
39. Sy ett eget klädesplagg
40. Sticka ett eget klädesplagg
41. Åka TjejVasan
42. Lära mig att dricka kaffe
43. Åka på SPA
44. Gå på fotbollsderby
45. Springa/gå Vårruset eller liknande lopp
46. Gå på Allsång på Skansen
47. Åka karusell på hög höjd
48. Rida islandshäst
49.
50. På min 25-årsdag ordna en fest för alla som på något sätt hjälpt mig med, eller deltagit i, listan

Pineapple

Okej, nu ska jag ge er ett tips. Det är ett förjäkla bra tips, så sug åt er nu. Jag har den perfekta snabbmaten. Den är perfekt portionsförpackad och det enda du behöver göra är att öppna den. Den är som en dryck och något att tugga på i ett. Jag ska berätta för er.
Dom kallar det Pineapple Chunks. Jag älskar pineapple chunks! Köpes fördelaktigt i tre-pack!
Förövrigt är jag sjuuukt sugen på en jordgubbsdrink i solskenet med goda vänner! Eller.. vem kommer hit och dricker upp rosebubblet i min kyl med mig?
Skynda skynda!"Fucking" is one of those fucking words yo...

img_2625 (MMS)

"Fucking" is one of those fucking words you can fucking put anyfuckingwhere in a sentence and it still makes fucking sense.


Idag vill jag prata om kommunaltrafik (jag...

Idag vill jag prata om kommunaltrafik (jag sitter på tåget om ni inte förstod det). Jag uppskattar verkligen kommunaltrafiken. I Stockholm är den verkligen fantastisk! Men jag är inte riktigt så klok att jag kan nöja mig där. Jag blir alltid illamående när jag åker den Röda linjen vilket får mig att tycka oerhört synd om mig själv. Den rycker sådant fram och tillbaka att jag håller på o kräkas varenda gång jag går av den. Det är en grej. En annan grej är att jag ofta drar till mig lustiga människor. Idag satte sig en flirtig alkis som bresade bäst han kunde mitt emot mig. Hans gylf var öppen på jeansen och han började efter ett tag att dra det (alltså blixtlåset) upp och ner och så tittade han på mig för att se om jag reagerade. Jag tittade bort. För att fånga min uppmärksamhet börjar han då att klä av sig sina kläder pä överdelen för att fortsätta med att klia sig under armarna och sedan sticka ner näsan i armhålan och dra in lukten. Alltså vad gör man? Nu sitter jag mitt emot en man i 45-års åldern som helt ogenerat petar sig i näsan och sedan torkar av sig på byxorna. Haha! Alltså vilka tokiga människor det finns. Vissa brukar försöka psyka mig genom att stirra på mig hela resan. Jag blir alldeles generadnoch vet inte vart jag ska kolla! Det här är bara några av grejerna som händer i kommunaltrafiken, jag skulle fan kunna driva en blogg om bara den! Nej, nästa station Kungsör! XOXO


Day 16 – Your first kiss

Day 15 – Your dreams

Mina drömmar.
Jag antar att det innebär att jag ska berätta om mina drömmar för framtiden, inte om mina "nattliga"-drömmar. Jag har olika drömmar inför olika perioder i mitt liv. Just nu drömmer jag om att köpa en egen bostadsrätt i Stockholms innerstad, att hitta en kille som förgyller mitt liv och att bli mer nöjd med mig själv både psykiskt och fysiskt. Jag drömmer om att kunna skaffa en hund och en katt och ha tid med dem. Jag skulle vilja ha en Golden retriever (hund) och en Ragdoll (katt).
På ett personligt plan drömmer jag om att bli mer omtänksam och generös. Jag skulle inte tacka nej till att bli lite roligare och charmigare heller. Jag tänker mig lite motsatsen till "Ove Sundberg" :) Det drömmer jag om.

Jag drömmer om att få ett jobb när jag slutar skolan och att i framtiden kunna starta ett eget företag. Gärna med en vän! Jag drömmer om att få jobba med saker som inspirerar mig. Inredning, blommor, skyltning, design, formgivning, textiler, interiör, layout och gärna med massor av människor. Jag vill ha ett jobb där jag känner att  jag är värdefull. Jag drömmer om att ha ett jobb jag tycker mycket om.
Jag drömmer om att i framtiden få barn och se dem växa upp.
När jag blir äldre ser jag framför mig att jag bor på en herrgård någonstans i Mellansverige. Eftersom jag älskar att ha gäster vore det det ultimata. Jag skulle ha nära till naturen och kunna ha så många djur jag ville. Jag drömmer om att ha så pass mycket pengar då att jag kan resa iväg till varmare länder när jag känner för det. Kanske till och med ha en lägenhet i något annat land, eller flera.
Mycket av det jag drömmer om handlar tyvärr om pengar. Det känns ju lite tråkigt. Men det är ju bara för att det är lättast att ta på. Jag drömmer såklart om att få vara lycklig och frisk och att mina nära och kära också får ha det bra.
Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment


Vad jag hade på mig igår kändes totalt ore...

img_5083 (MMS)

Vad jag hade på mig igår kändes totalt orelevant så jag sket i att skriva det. Ikväll får ni veta lite mer om mina drömmar! XO


Day 13 – This week

Passande att det är söndag idag när jag ska skriva om min vecka.

Måndagen började i Eskilstuna. Jag tog tåget till Flempan för att gå på intervju inför e-day med Sabbe. Det hela slutade med att jag blev bankettansvarig för e-day :) Efter det åkte jag in till stan och lämnade tillbaka mina skor som gått sönder, lite shopping, sen blev det en lugn kväll med lite städning och plock.
I tisdags var jag i skolan och efteråt gick vi och fikade på ett konditori i Södertälje eftersom det var fettisdagen :)
Onsdagen innhöll två studiebesök i Kungsör. Vi började resan i bil ifrån Bredäng och kom fram till Kungsör strax efter tio. Första studiebesöket var på Kungsörs Plast :) Sen lunch, och efter det Strängbetong. Det var en mycket trevlig dag med mina klasskompisar. Fick träffa söta Elin också! På kvällen var jag helt slut så jag somnade tidigt under mitt duntäcke.
I torsdags var det skola igen och jag höll på att dö för att lektionen var så tråkig. Efter skolan åkte jag till Flempan och käkade lunch med some nice people. Sen drog jag ut till Sollentuna och hälsade på Karin. Vi packade lite och fixade inför flytten och så åt vi mat tillsammans när Robert kommit hem. Mysigt!
Fredagen var jag i skolan till klockan ett, sen följde jag med Linnea hem och käkade lunch. Sen hem till Gärdet en snabbis för att åka vidare till Huddingehallen där Spökbollsturneringen gick av stapeln. Kvällen slutade på Nationen i Gamla stan :)
I lördags vaknade jag lite bakis. Dagen blev lugn och på kvällen träffade jag mina fina, Lindha, Jossan, Cili och Camilla!
Imorse vaknade jag aningens trött efter några timmars sömn. Under dagen har jag hjälp Karin och Robert att flytta från Sollentuna till Söder. Det har gått jättebra men nu är jag heelt slut!

Imorgon blir det ny vecka och nya friska tag :) Jag hoppas på sol!

XOXO


We don't sleep when the sun goes down

We don't sleep when the sun goes down
We don't waste no precious timeDay 12 – What’s in your bag

Jag hoppas ni förstod att bilderna på min lillebror hade med den här listan att göra. "Day 11 – Your siblings". :)


Vad finns i min väska?
I min handväska finns oftast; min plånbok, min mobil, mina hörlurar, mina nycklar, en flaska med vatten, tuggummin, piller, skolböcker, pennor, lypsyl...
På vintern brukar jag skippa väskan rätt ofta och stoppa det viktigaste i fickorna i stället. :)

SMS-inlägg

img_9324 (MMS)


SMS-inlägg

img_8681 (MMS)


SMS-inlägg

img_8640 (MMS)


Day 10 – What you wore today

Idag har jag på mig svarta leggings, ett svart linne och en svart tröja med ett litet guldigt puma-märke på. En guldarmband och en ring som det står "Gorgeous" på som sitter på två av mina små fingrar :)

Jag skulle ge er en bild på hela outfiten om jag hade haft en kontroll till kameran så att det gick och ta på avstånd.
Bilden är tagen när jag är sjuuukt trött, men det får ni stå ut med! Måste åka till skolan nu! XOXO

Day 09 – Your beliefs

Min tro.

Kyrkan har varit en del av min uppväxt på sätt och vis eftersom jag gått på kyrkans barntimmar, sjungit i kyrkokören och konfirmerat mig. Pappa var vaktmästare ibland i kyrkan som låg några hundra meter ifrån vårt hus och jag var ofta med honom där. Eftersom kristendomen är den största religionen i Sverige är det ju såklart den jag vuxit upp med. Det är den man läst om i skolan och så vidare.
Jag vet inte riktigt om jag kan säga att jag tror på Gud. Jag älskar att vara i kyrkan och lugnet den ger mig. Jag kan också tycka att det är ganska rofyllt att lyssna på sagorna som står i bibeln. För jag ser dem mest som sagor om jag ska vara helt ärlig.
Jag tror att jag är ganska svennebanan vad det gäller min religion. Jag är i kyrkan några gånger om året vid större högtider och allra helst när någon kör sjunger. Jag tycker att mycket vackra saker händer i kyrkan. Dop. Bröllop. Begravningar är också vackra, fast på ett sorgligt sätt.

Jag kan inte riktigt säga vad jag tror på. Jag tror på olika saker från dag till dag. Ibland tror jag på ödet, ibland på slumpen, ibland på att det kanske finns någon högre makt. Jag hoppas på att det finns någonstans dit man kommer när man dör, men jag tvivlar till och från.


Jag tror på att alla människor föds goda. Jag tror på solen. Jag tror på min familj. Jag tror på fåglarna när de sjunger. Jag tror att alla behöver omtanke och värme. Jag tror på att tiden är förgänglig. Jag tror på musik. Jag tror på våren. Jag tror på Astrid Lindgren. Jag tror på att glädje sprids om man delar med sig av den. Jag tror på att man kan ta och ge energi. Jag tror på blommor. Jag tror på skogen. Jag tror på vänner. Jag tror på att prata med varandra.

Älsklingskoppen

Här sitter jag med min nya älsklingskopp i händerna och funderar på livet. Jag unnar mig själv att tänka på världsliga saker som vackra koppar och rena kläder. Dricker lite kaffe och funderar vidare. (Koppen kommer ifrån DesignTorget och kostar 165 kronor.) Jag undrar om det kan vara så att jag hittat den ultimata koppen. Kanske.
Jag tittar ut över Värtahamnen och undrar om jag kanske skulle ta mig en promenad över Gärdet. Orkar jag? Om någon av er som läser min blogg har en bra Spotify-lista med lite peppande låtar som är bra att promenera till/träna till/ge energi så får ni gärna länka till den så jag kan låna den. Nu känner jag att det snart måste vara slut på lugna och fina låtar som bara gör att jag blir ännu mer i gråtstämning. Nu blev det Kent och Winnerbäck. Och de vet hur man får någon att gråta, om man säger.

Jag önskar att jag kände mig bekväm med att berätta för er varför jag är fucked up.


Day 08 – A moment

Det som kom upp i min hjärna när jag funderade på vad jag skulle skriva om för händelse var när jag var i Oslo och hälsade på Lindha. Jag skulle gå iväg till en stor parkering, hämta vin, gå till Sentralstation1 och ge Sabina hennes vin, men tappade bort mig när jag skulle gå till bilen. Som tur var kom Lindha på cykel och mötte upp mig. Vi hämtade vinet och sen åkte vi till en cykelstation, där man kan hämta cyklar om man har ett speciellt cykelkort. Jag fick låna Joses cykelkort och sen började det roliga! Det fanns bara en cykel i cykelstället och den tog jag. Det galna med den cykeln var att styret var jättehögt och sadeln var liksom i "bottenläget" och gick inte att ändra. Sadeln satt dessutom inte fast ordentligt så den snurrade runt lite som den ville. Ni kan tänka er den synen! Jag tror fan aldrig jag skrattat så mycket som när Lindha sicksackar mellan tricken2, bilarna, de andra cyklarna, människorna och jag ska försöka följa efter. Min sadel som bara snurrade och trafiken som tutade och alla människor vi höll på att köra på. Önskar att alla hade fått vara med för jag hade fan kramp i magen efteråt för jag skrattade så mycket. Lindha, du är en pärla! _______________________________________________________________

1. Det stavas med S på norska, så det så :) 2. Tunnelbana på svenska

Day 07 – Your best friend

Jag har i mitt huvud utvecklat någon slags trovärdighetsskala. Jag ska försöka förklara den så får ni berätta om ni har en ungefär likadan. Alla jag träffar sorterar jag medvetet, eller omedvetet, in i skalan efter hur mycket jag litar på vad de säger. Olika människor kan ha olika hög trovärdhetsskala inom olika kategorier av "kunskap" eller erfarenheter. Skalan handlar på något sätt om hur mycket av den där kända nypan med salt jag sköljer ner det någon säger med.
Beroende på hur människor ligger i min trovärdighetsskala ifrågasätter jag dem på olika sätt. Om vi säger att skalan är mellan 1 och 20 och jag pratar med någon som ligger på en etta i min trovärdighetsskala, alltså jag litar inte särskilt mycket på att det de säger är sant, så ifrågasätter jag inte alls lika mycket. Jag låter dem hållas med sitt skrytande (eller vad det nu handlar om) och tänker i mitt stilla sinne att jag vet att inte ens hälfen är sant. Det är ingen idé att jag säger det till dem. De skulle ändå inte förstå.
Det kluriga här är att detsamma gäller de som ligger på topp i min trovärdighetsskala, alltså omkring 20. Jag ifrågasätter sällan vad de säger utan jag har liksom lärt mig att blint kunna lita på dem. Jag skulle låta dem leda mig genom ett rum med minor med förbundna ögon. Många av de som hamnar i den här kategorin är de som jag känt längst i mitt liv. Många av de som man hittar här har oftast också samma höga trovärdighet i flera av mina "kategorier".
Sen är det ju som jag nämnde tidigare så att olika människor har olika stor trovärdighet i olika ämnen. En människa kan jag ju lita helt på i ett ämne, men inte alls på i ett annat.

Ni undrar säkert varför jag babblar om det här och det kan man undra.


Jag vill komma till rubriken på inlägget. Min bästa vän. Min bästa vän är precis en sån där 20:a. Ni vet en sån jag skulle låta mig ledas av genom ett minfält frivilligt. En som som jag litar på utan att ifrågasätta. Och fan vad glad jag är att det finns såna människor! Den tjejen har känt mig sen jag var en liten tös som spelade kula och byggde kojor. Hon var med mig i perioden så jag missbrukade hårglitterspray och lyssnade på Aqua. Hon är mig lika nära nu som då och jag älskar henne för det. Hon är så fantastisk och klok så att jag inte tvivlar på henne förrän hon säger att det finns sälar i Stockholms skärgård ;) Jag ger mig med glädje! Det finns sälar i Stockholms skärgård. 
ps. ni andra kommer aldrig få reda på var ni ligger i trovärdighetsskalan.ds

Väntan

En paus idag med min 30-punkts listan. Istället får ni en massa bilder på mig!


Hulahula

Istället för att drömma om Hawaii och dess heta stränder så sätter jag på mig mitt nya gula linne, äter lite ananas i burk och går ut i solen :)

Godmorgon! Idag är det fredag! :)


Day 06 – Your day

Nu ska jag berätta för er hur en torsdag i mitt liv kan se ut alltså. Dagen började med att jag väcktes av mitt alarm vid halv åtta. Då gick jag upp och duschade och sen smörjde jag in mig med lite hudlotion innan jag klädde på mig kläderna jag la fram igår. Idag blev det ett par svarta leggings och en marinblå och vitrandig tröja. Jag borstade tänderna med tandkrämen som jag fick av min tandläkare igår. Sensodyne, eller hur det nu stavas.
När jag var klar med morgonbestyren gick jag mot tunnelbanan som tog mig till Centralen. Från Centralen tog jag pendeln mot Södertälje. På pendeln mötte jag mina fina klasskompisar som jag hade paxat plats åt ;)
Vi kom till skolan strax innan tio, och klockan tio började lektionen i Materiallära, som vi läser nu, på KTH. Efter en timme fick vi rast och sen körde vi på en timme till innan lunch. Vår lärare är rättså rolig och hon verkar väldigt intresserad av saker som utmattningsprover och metaller av olika slag. Själv är jag lagom intresserad :)
Till lunch åt jag kyckling och pasta. Så hade vi ett litet möte med projektgruppen som jag ska åka på studiebesök med. Vi ska troligen åka till Kungsör och hälsa på på Strängen och Kungsörs Plast. Det kommer bli great!
Efter lunch blev det lite mer skola innan vi fick gå till pendeln igen. Från pendeln gick jag och Linnea till stan och jag har shoppat lite kläder. Det blev några linnen som jag hoppas att jag kommer att ha användning för under våren. Jag handlade lite på Hemköp innan jag tog jag tuben hem igen. När jag kom hem kollade jag om det fanns någon tvätttid. Det fanns det. Imorgon kväll. Men då har jag verkligen inte tid att tvätta. Men däremot upptäckte jag att det inte var något i maskinerna just nu och den som skulle har tvättat var över en timme sen. Så jag har min tvätt i maskinerna nu!
Nu har jag kokat lite tortellini som jag tänkte äta tillsammans med lufttorkad skinka när jag skrivit klart det här.
Sen ska jag ringa till mina föräldrar eftersom de ringt mig med sex minuters mellanrum, båda två påväg hem från jobbet antar jag :)
Efter det blir det nog lite tvättfix, städning och sen en lugn kväll framför tv:n...

Jaaa, ni förstår kanske varför jag inte skriver en "det här har jag gjort idag"-blogg efter det här inlägget ;)


XOXO


Krångel

Hej alla ni! Bloggen krånglar idag, så ni får inte de bilder jag hade tänkt mig tyvärr! Kanske imorgon :/

pusspuss

Day 05 – Your definition of love

Min definition av kärlek. Svårt. För mig hänger kärlek och älska ihop. Alltså om du älskar något så är det någon slags kärlek som uppstår. Kärlek behöver inte bara finnas mellan människor som är kära i varandra. Jag tror att kärlek kan uppstå mellan människor av alla dess slag, vänner, familj, mellan människor och djur, prylar eller upplevelser, mellan människor och musik och platser.

Jag måste gå tillbaka till min grundpelare här i världen; Wikipedia, här kommer det;
.

kärlek

  1. känsla av stark tillgivenhet riktad mot någon eller något, vanligen en person

 

Ja, vanligen en person. Det kan jag hålla med om. Men jag tror att man kan vara kär i kärleken också och som jag sa tidigare en massa andra saker. Jag tror att kärlek handlar om att hitta saker som tillfredsställer ens behov, rent krasst.

När jag ser på kärleken mellan två människor i ett par så ser jag framför mig en massa Hollywood filmer och får för mig att det handlar om något i stil med det här:
Kärlek är inte att hitta någon man kan leva med, utan att hitta någon man inte kan leva utan.


Day 04 – What you ate today

Jag önskar att jag kunde skriva att jag ätit massa nyttigheter och inget socker idag. Men det blev tyvärr snarare motsatsen. En dag lite extra onyttig helt enkelt. Allt på grund av dålig planering. Jag orkar inte skriva mina långa och utdragna ursäkter så varsågoda, här får ni menyn:

Frukost: Yoggi Yalla

Förmiddagsfika: Kaffe med mjölk och en liten baguette med ost

Lunch: Kebabtallrik (usch jag skäms verkligen :/)

Mellis: Några bitar på den nya Marabou-mango chokladen

Kväll: Vårrullar och soya
Kan tilläggas att det endaste som åts i hemmets lugna ro var vårrullarna. On-the-go är ett uttryck som jag är välbekant med...

RSS 2.0