Onsdag

Heeej alla bloggläsare!
Idag har varit en skön, ledig dag :) Jag har varit på Eriksdalsbadet och simmat och solat. Sen har jag pluggat en del också. Snart tänkte jag hoppa in i duschen så jag slipper göra det innan seminariet imorgon! Jag hoppas verkligen att seminariet imorgon blir givande så att jag fattar och lär mig :)

Efter skolan hänger några av mina klasskompisar med hem till mig så ska vi käka och pyssla tillsammans :) ITM som vi kallar det ;) In the making! Lite godis på det också!

Efter duschen ska jag lägga mig och läsa Twilight litegrann.. Ha det fint allihopa! pusss

Måndag

Dagarna går fort nuförtiden! Jag har jobbat hela helgen och inte haft någon möjlighet att uppdatera. Sorry! Men jag är iallafall väldigt peppad just nu för vet ni vad?! På torsdag får jag stryka punkt nummer 3 på listan :) Då blir det lite firande kan jag säga, hihi! Tänk vad sjukt att jag inte ätit godis på tre månader.. haha! Nice nice! Tur att godisförbudet tog slut lagom till påsk. För pappa har ju redan köpt en chokladpåskhare till mig, hihi!

Ihelgen har det varit liiite jobbigt o ha godisförbud för alla har köpt godis eftersom vi har haft extrapris på lösgodiset.. Jag har bara sniffat på det och suktat! Nu sitter min kära kombo bredvid mig och smaskar också, haha! Jag har det så svååårt!


Idag drog min nya kurs redovisning och beskattning igång och jag har faktiskt goda förhoppningar trots allt. Det är en tuff kurs vad jag har hört, men vår lärare var faktiskt bra fast jag inte tyckte om honom förrut ;) Så det ska nog gå bra.. jag ska fan inte ge upp!

Med tanke på senaste hissa&dissa

Jag hittade den här underbara bilden på argalappen.se och kom att tänka på min dissning ifrån förra veckan. Hehe! Tydligen inte bara jag som är irreterad på hundbajs ;)

Ikväll blire fruktsallad efter en någorlunda blöt kväll igår :)


Hissa&dissa



Vi börjar med hissa den här veckan. Det som ska hissas är tentaölen med ETD :) Jag var med på min första tentaöl i går och det var inte sista gången kan jag säga! Tusan vilka härliga klasskompisar jag har!

Över till dissa. Måste bara säga att jag tycker att det är den svåraste biten. Det är inte särskilt ofta jag blir upprörd över saker så jag måste liksom alltid kämpa för att komma på något. Om jag ändå måste komma på något så blir det nog att man alltid är så seg efter kvällar av tentaöl-typ, hehe! Så blykepsen go home!


Tentaplugg



Som ni ser är det tentaplugg och jag passar på att öva på att dricka kaffe ur den fina Starbuckskoppen :)


Listan

Jag känner att det har stannat upp lite i avprickandet här på listan. Ni är flera som har sagt att ni kan lära mig säga "Allt på min lista" på olika språk, men jag har inte fått veta det än. Snälla, kom igen och hjälp till så blir jag superglad :)

Två saker jag vet att jag kan stryka i från listan ganska snart är iallafall punkt 3 och 11. Om ungefär en och en halv vecka har jag inte ätit godis på tre månader och den 17 maj ska jag hälsa på Lindha i Oslo :) Wiiiho!

Många av grejerna ser jag framför mig att jag ska klara av i sommar :) Men till exempel att hoppa från 10:an skulle jag ju kunna göra ganska snart!

Fortfarande är ju några platser tomma också.. vad ska stå där tycker ni?

Hissa&dissa



Fredag innebär Hissa&Dissa!
Idag vill jag dissa alla äckliga hundägare som inte tar upp hundbajset efter sina hundar! Nu när snön börjar smälta är dom överallt! Olika former och storlekar, men alla lika äckliga! Det är snuskigt!

Det jag vill hissa idag är mig själv. Jag fick reda på idag att jag fick VG på förra kursen som var min helveteskurs. Jag som var heeelt säker på att jag skulle få IG. Hur dålig självinsikt har jag egentligen? Åhh vad glad jag är :)

Nu ska jag ta tåget till Eskilstuna tillsammans med Karin :) See you guys!


Coffee




Idag har Hanna och jag suttit på Cafe la Rose och pluggat iför vårt debatt-tal på tisdag. Jag har tränat lite på att dricka kaffe också :) Om en stund ska jag iväg och möta Karin på SATS för en spinningpass. Jag undrar vad man har på sig på ett sånt egentligen. Har ni tur får ni se min utstyrsel lite senare ;)
 
Idag är det 13 dagar kvar på mitt godisförbud. Tycker ni inte att jag har varit duktig hittills? Inatt drömde jag om godis igen. Jag stoppar alltid godiset i munnen när jag drömmer om det, haha! Tillfredsställelse på sitt sätt!


Syjunta

Sen jag började med mina stickningar har jag önskat mig en syjunta :) Förrförra veckan hade vi den första träffen hemma hos Helena. Igår bjöds det på syjunta med fruktsallad och glass hemma hos Hanna! Supermysig kväll, tusen tack tjejer!
Och till er som säger att syjuntor är till för tanter säger jag bara - Ha! För ni har inte varit på våra syjunter! Förresten kallar vi oss ITM, In The Making :) Och vi har en egen FB-grupp, så det så! Haha!
puss på er godingar


16 mars

Heeeeeeeeej bloggen :)

Tänk så det kan gå när man uppdaterar bloggen på lördagskvällen. :P

De senaste dagarna har verkligen inte varit snåla med solskenet, trots det är det dock ganska kallt här i huvudstaden. Vantarna är på och det är inte långt bort att jag köper ett par spikskor för att kunna gå normalt på gatorna, utan att halka på isfläckar. Tur att jag är fattig student så att jag inte har möjlighet att lägga pengar på fula skor ;)

Jag har bestämt mig för att lägga till en ny sak på listan sen jag flyttade till Stockholm. Jag måste gå på en fotbollsmatch. Ett derby. Heter det allsvenskan eller vad är det jag borde se? Jag tänker mig en match där Hammarby spelar, eftersom jag bor här nu typ, så kanske jag kan heja på dem. Då blir det roligare. Jag tycker inte att det är roligt att gå på match utan att heja på någon. Så. Vem vill följa med? När ska vi gå? När börjar det spelas?

Så här kommer Listan 2.0

1. Besöka alla världsdelar (Nordamerika, Sydamerika, Europa, Asien, Afrika, Oceanien)
2. Gå ner 10 kilo
3. Ha minst tre godisfria månader i sträck
4. Lära mig att säga ”Allt på min lista” på 15 olika språk
5. Simma med haj/val/delfin
6. Lära mig spela en låt på gitarr
7. Ställa ut ett konstverk på en utställning
8. Sälja något jag gjort själv
9. Svara på en kontaktannons
10. Gå på dejt
11. Vara i Oslo den 17 maj
12. Gå på premiär
13. Skaffa en tatuering
14. Gå ut på krogen utan något svart på mig
15. Vara med i en film
16. Träffa en internationell kändis och ta ett foto
17. Gå på festival utan att sova hemma/på hotell
18. Vinna ett vad
19. Åka limousine
20. Hoppa från 10:an
21. Åka på kryssning 
22. Äta tre grönsaker i veckan fram till min 25-årsdag
23. Åka motorcykel
24. Åka så högt upp man kan i Eiffeltornet
25. Vinna en tävling
26. Få någon att börja gråta
27. Inreda hos någon annan än mig själv
28. Inte få ångest innan en högtid (nyår, jul, min födelsedag eller midsommar)
29. Hjälpa någon att få ett jobb
30. Göra något kreativt och skänka pengarna till välgörenhet
31. Vara med i en tidning
32. Hålla tal för ett större sällskap
33. Göra något farligt (bungyjump, forsränning, möta en tiger eller liknande)
34. Röka cigarr
35. Se Sveriges nordligaste plats
36. Se Sveriges sydligaste plats
37. Äta exotisk frukt direkt från trädet
38. Ta ”modell”-foton
39. Sy ett eget klädesplagg
40. Sticka ett eget klädesplagg
41. Åka TjejVasan
42. Lära mig att dricka kaffe
43. Åka på SPA
44. Gå på fotbollsderby
45.
46.
47.
48.
49.
50. På min 25-årsdag ordna en fest för alla som på något sätt hjälpt mig med, eller deltagit i, listan

Hissa&dissa


Hur kommer det sig att jag alltid lyckas glömma min hissning och dissning?!

Den här veckan hissar jag Oskar för att han är gift med min kombo och är framtida pojkvän med min "massörvän". Det är såklart inte så att Oskar har varit med och påverkat den här hissningen ;P

Jag dissar Melodidfestivalen för att det finns så sjukt mycket roligare grejer o göra än o kolla på den!


Globen

Jag önskar att jag tagit med min min kamera när jag gick och handlade, men det gjorde jag tyvärr inte så ni får en bild jag googlade fram från förra året. Globen är så fint upplyst och det står Melodifestivalen 2010 på den. Det är härligt o se Globen ofta och den är alltid så fin :)

Det är nästan så att jag är lite sugen på att gå dit imorgon kväll. Eller. Det är såklart att jag är sugen men :) Det är rättså dyrt har jag förstått och jag har ju faktiskt inte kollat på ett enda program iår så...


Crazy person

En galen Malin med 3D-glasögon på Alice i Underlandet. :D

Tack till Jenny, Helena, Linnea och Jennys kompisar för sällskapet :)

Grönsaker

Nej det här är ju ingen matblogg, men jag vill bara övertyga er om att jag faktiskt äter grönsaker :)
Titta bara här, ser det inte gott ut? En väterbootenostpaj blev det till. Mums!
Nästa träning blir brysselkål och haricovert, det ser jag inte fram emot! Tur att Jossan peppar mig ;)

Sol ger styrka :)

Idag är det underbart väder! Jag sitter tyvärr inne under en filt och läser en text om interkulturella möten. En ganska bra text, men jag skulle mycket hellre vara ute och njuta av solen! Lyssnar på Veronice Maggio och sjunger med lite eftersom jag är ensam hemma. Det är en bra dag idag! Jag ser ljuset, jag ser våren :)


De senaste två veckorna har jag tränat lite på att hålla tal, i vår kurs Kommunikation. Inte kul alls tycker jag. Jag förstår inte vad som händer med mig när jag ska stå framför en grupp. Galet! Min kropp typ vibrerar och jag kan inte fokusera min blick. Inget blir som jag tänkt och jag förstår knappt själv vad jag pratar om. Punkt nummer 32 är fortfarande kvar eftersom en liten del av klassen inte räknas som ett större sällskap! Hur som helst, det är väl bara träning som gör saken bättre.

Appråpå träning tänkte jag försöka leta reda på någon bra stans att träna i Stockholm så att jag kan klara av punkt nummer 2 på listan. Tips tas gärna emot. Jag är ingen gymmänniska!


Punkt 12

Igår vad jag på världspremiären av Alice i Underlandet :) En helt fantastik 3D film tycker jag, som inte har någon större erfarenhet av 3D filmer sen tidigare. Jag gissar att det kommer komma en hel rad av 3D filmer i fortsättningen och det ser jag fram emot. Jag tror förresten inte att det kommer göras några vanliga filmer alls i framtiden. Men den som lever får se! ;)

Hur som helst, nu är Punkt nummer 12 på listan avklarad - Att gå på premiär! 

Nr. 12: Check- pling

;)

Nu är det länge sedan jag prickade av något, men här kommer listan så får ni se om ni har något tips/förslag/hjälp till mig :)

1. Besöka alla världsdelar (Nordamerika, Sydamerika, Europa, Asien, Afrika, Oceanien)
2. Gå ner 10 kilo
3. Ha minst tre godisfria månader i sträck
4. Lära mig att säga ”Allt på min lista” på 15 olika språk
5. Simma med haj/val/delfin
6. Lära mig spela en låt på gitarr
7. Ställa ut ett konstverk på en utställning
8. Sälja något jag gjort själv
9. Svara på en kontaktannons
10. Gå på dejt
11. Vara i Oslo den 17 maj
12. Gå på premiär
13. Skaffa en tatuering
14. Gå ut på krogen utan något svart på mig
15. Vara med i en film
16. Träffa en internationell kändis och ta ett foto
17. Gå på festival utan att sova hemma/på hotell
18. Vinna ett vad
19. Åka limousine
20. Hoppa från 10:an
21. Åka på kryssning 
22. Äta tre grönsaker i veckan fram till min 25-årsdag
23. Åka motorcykel
24. Åka så högt upp man kan i Eiffeltornet
25. Vinna en tävling
26. Få någon att börja gråta
27. Inreda hos någon annan än mig själv
28. Inte få ångest innan en högtid (nyår, jul, min födelsedag eller midsommar)
29. Hjälpa någon att få ett jobb
30. Göra något kreativt och skänka pengarna till välgörenhet
31. Vara med i en tidning
32. Hålla tal för ett större sällskap
33. Göra något farligt (bungyjump, forsränning, möta en tiger eller liknande)
34. Röka cigarr
35. Se Sveriges nordligaste plats
36. Se Sveriges sydligaste plats
37. Äta exotisk frukt direkt från trädet
38. Ta ”modell”-foton
39. Sy ett eget klädesplagg
40. Sticka ett eget klädesplagg
41. Åka TjejVasan
42. Lära mig att dricka kaffe
43. Åka på SPA
44.
45.
46.
47.
48.
49.
50. På min 25-årsdag ordna en fest för alla som på något sätt hjälpt mig med, eller deltagit i, listan



MÅL:
- Ha minst 5000 läsare på den här bloggen under en dag innan den avklaras
- Träffa minst fem nya människor genom listan



Tanken är att:

1. Där det är möjligt måste minst en person vara med och bevittna.

2. Allt som jag gör som har med listan att göra måste dokumenteras på bloggen.

3. Sponsring och hjälp för att lyckas avklara får tas emot, men ingen kan göra sakerna åt mig.

4. Listan påbörjas den första januari år 2010.

5. Listan avslutas på min 25:e födelsedag, den 20 september år 2012 och då ska förhoppningsvis allt vara avklarat.

Inspiration

Jag älskar när jag hittar nya bloggar som är sådär härliga och bara tilltalar mig på en gång. Idag hittade jag tack vare Hanna den här bloggen. Underbara Clara har massor av härliga bilder och fina texter!


När jag ändå håller på och pratar om andra bloggar vill jag passa på att det värmer mig i hjärtat när ni skriver om min blogg. Blir superglad när ni gör det :)

Några som skrivit om min blogg är;
Lilla A - Gladdagboken
Klassvän Sara
Kär vän - Karin

Kanske någon mer som jag missat! Kommentera i så fall :)

Ni får gärna skriva i kommentarfältet om det är något ni saknar i min blogg eller om det är något ni tycker jag kan göra bättre :)

Kram kram

1 mars

Idag blev jag en riktig stockholmare, för jag köpte ett SL-kort :) Den här veckan blir det bio - världspremiären av Alice i Underlandet, och syjunta - jag har ju både tröja att sticka och klänning att sy. I helgen ska jag jobba så jag åker till Kungsör på fredag kväll. Förutom det ska jag satsa på att bli av med förkylningen jag dragit på mig.

Ikväll hoppas jag på en bra TV-kväll. Om jag har förstått rätt så börjar alla serier den här veckan :)

pusspuss

RSS 2.0