Hembakat knäckebröd

 

Knäckebröd utan jäst (ska vila över natten)

  • Ungefär 1 kg grahamsmjöl
  • 0,5 liter filmjölk
  • 0,3 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk stött kummin / 1 tsk stött fänkål / 1 tsk stött anis
  • Rör ihop mjöl och fil, tillsätt vatten till en fast och inte för kladdig deg. Plasta och låt stå i kylskåp över natten. Dela degen och kavla med flat kavel ut varje del till en så tunn kaka du kan. Mjöla och vänd och kavla, mjöla vänd och kavla. Picka hål med gaffel. Eventuellt kan man göra knäckebrödet i form av hjärtan, som jag gjort. Kalva en gång mot slutet med mönstrad kavel om du har en sån. Baka några i taget på mjölad plåt 225 grader i cirka 10 minuter tills de fått färg. Låt svalna på galler utan duk så blir de knapriga. Förvara torrt. :) Lycka till!


    Kommentarer
    Postat av: Linnea

    Ooh, jag blir jättesugen på att testa!

    2010-12-21 @ 19:33:26
    URL: http://www.3kvadrat.se

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0